U Smederevu uništen zaplenjeni duvan i duvanski proizvodi

28. februar 2024 – Više od 5 tona ilegalnog rezanog duvana, čak 3,5 tone duvana u listu, 26.000 boksova cigareta, 12.000 boksova motanih cigareta, dve tone duvana za nargile i gotovo 1.200 pakovanja snus duvana, uništeno je danas u Smederevu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Zaplenom ovih duvanskih proizvoda sprečena je šteta za budžet Republike Srbije od oko 200 miliona dinara, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović, koji je bio pristan tokom uništavanja duvana.

„Država ima obavezu da finansira veliki broj javnih službi, poput školstva, zdravstva, policije, vojske, i sve se to finansira pre svega od akciza i poreza na promet, a svi ljudi koji kupuju cigare bez akciza „uzimaju“ novac od tih javnih službi koje služe svim građanima Srbije. Odlučni smo u nameri da stanemo na put svim oblicima sive ekonomije, i zato će naša država imati nultu toleranciju prema sivoj ekonomiji, a posebno kada je reč o trgovini duvanskim proizvodima“, rekao je ministar Momirović i dodao da se kupovinom na ilegalnom tržištu naši građani izlažu i zdravstvenim rizicima, budući da proizvodi kupljeni na crnom tržištu nisu prošli neophodne kontrole adekvatnih državnih inspekcija.

Informacija i foto: Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine

Skorašnji članci

error: Content is protected !!